söndag den 18 feb går tävlingen för alla längdfriskusar, i år liksom de flesta år, i terrängen runt Spikbodarna. De senaste åren har vi förlagt loppet till sen eftermiddag, så att allt söndagsbrunchande, fjällrännande eller OS-övervakande kan överstökas först.

Tävlingen sker sålunda mellan 16-17, med starten vid Spikbodarnas Korpstuga, och följs av en rejäl energiåterställning och söndagsfridsspridare i form av stugvärmd gulasch.

Skidloppet är som gjord för såväl lat, ambitiös och entusiastisk som yngst, ung och fullvuxen. Spår för alla. Lika mycket uppför som utför, men mest platt på lättåkta spår.

Klasserna lika många som alltid: 2,5, och 5 km och det riktiga styrkeprovet Milen. Klassisk stil.

Liten peng medtages (en tjuga för barn, två dito för vuxna, max fem stycken för hela familjen) för startavgiften. Gulasch och annat kosttillskott erbjuds gratis efter väl genomfört lopp. Medaljer till barnen.

Nyhet – teknikträning!

Nu tar vi nya grepp för att ytterligare jämna ut oddsen i årets tuffa drabbning.
I år kan den som vill, innan tävlingen, toppa teknikformen och få rätt fäste under skidorna.

Från 14:30 finns Gunnar Hammarberg, tidigare tränings- och vallningsansvarig för Sveriges juniorer, på plats och hjälper till med fästvalla. Från 15:00 – 16:00 kör han och några assisterande tränare ett givande teknikpass för såväl dundergubbar som dundergummor (inga barn på träningspasset.) Välj om du vill slipa på stakningen eller diagonaltekniken. Vem vill inte åka som Charlotte Kalla eller Johan Olsson?

DG sponsrar en stor del av kostnaden, men tar 100:- extra för denna del. För att veta hur många tränare vi skall anlita vill vi att du anmäler dig på FB eller via mail till natspindel@dundergubbarna.com
Till själva tävlingen behövs som vanligt ingen anmälan.

Välkommen till en härlig familjekväll i vintersportens mest centrala idrottsgren – skidlöpning!

Grenledarna