På lördag den 16 feb går tävlingen för alla längdfriskusar, i år liksom de flesta år, i terrängen runt Spikbodarna. Nytt för i år är att vi vill testa masstart! Kommer det månne att få redan välvallade skidkonstnärer att nå nya höjder?

Dunderdamer och -barn går ut först, kl 10:15. Gubbarna startar sedan kl 11. Starten sker vid Spikbodarnas Korpstuga, och följs av en sedvanlig rejäl energiåterställning och söndagsfridsspridare i form av stugvärmd gulasch med tillbehör.

Klasserna lika många som alltid: 2,5, och 5 km och det riktiga styrkeprovet Milen. Klassisk stil.

För er som inte deltagit förut kan längdkommittén rapportera att skidloppet är som gjort för såväl yngst, ung och fullvuxen som lat, ambitiös och entusiastisk. Lika mycket uppför som utför, men mest platt på lättåkta spår.

Liten peng medtages (en tjuga för barn, två dito för vuxna, max fem stycken för hela familjen) för startavgiften. Medaljer till barnen.

Ingen föranmälan behövs, men den som ändå anmäler sig får stå i första startled!

Välkommen till en härlig familjeförmiddag i vintersportens mest centrala idrottsgren – skidlöpning!

Grenledarna