Dundervärmen är över oss och den vanlige jämten stapplar chockad och flämtande mot Storsjöns alltid lika svalkande vatten. Dundergubben däremot drar om nödvändigt in magen, rättar till pilotbrillorna och skrider med sin Top Gun-mässigt svettblänkande, allt igenom perfekta strandkropp mot närmaste playa för att spela Beach Volley.

Dundergubbarna räds inte förändring och strävar alltid efter ny kunskap och nya idrotter att briljera i.
Nu är den historiska stunden kommen då Dundergubbe, Dundergumma och Dunderbarn får ännu en ny gren att lägga till sin mångkamp: Beach Volley (i folkmun: Dunderbeach).

Vi kommer gå pedagogiskt och varligt fram så ALLA från 8 år och uppåt kan verkligen vara med.
Klockan 10 börjar vi känna på bollen och värma upp med kidsvolley där bollen inte slås utan fångas och kastas med 4 personer på varje sida. Barn från 8 år kan utan problem vara med här och vuxna kommer bli glatt överraskade över hur kul det är redan. Vi kommer sedan “levla upp” då vi lägger till svårare moment allt eftersom.

Runt 11 har vi grillar igång och bjuder på god korv. Tag gärna med en brassestol för härligt häng under fikat och mellan matcherna. Nu tar vi upp anmälan till kommande tävling där du tävlar individuellt i lottade lag (nya lag varje omgång). Det gäller att samla poäng för att ta sig till final. Lämplig ålder för själva tävlingen är från ca 13 år. De yngre fortsätter med kidsvolley på egen plan.
Själva tävlingen spelas ca 11:30-12:30. Vi kan sedan njuta av finalen sista halvtimmen där de fyra främsta gör upp i en snabb king/queen som innebär att alla spelar med alla.

Dagen kommer bjuda på riktigt skön stämning i sann Dundergubbsanda, och om du händelsevis inte kan vara med och spela, passa på att njuta av skönspelet, den goda grillmaten och trevliga stämningen!
Intresseanmälan till grenledare anundgard@gmail.com tas tacksamt emot för att kunna planera de för sällskapet unika (improviserade) reglerna och tillhörande grillning.
Skarp anmälan görs på plats.
Kom och testa något nytt: gubbe, gumma eller barn!
Och kom ihåg att en riktig dundergubbe inte blir sandig för att han svettig kastar sig i sanden. Se Top Gun för inspiration!

Plats: Parkskolan
Tid: Sön 18 aug kl 10-13
Anmälan: På plats

Välkomna önskar grenledarna Daniel Anundgård och Göran Svensk!