I sedvanligt strålande väder med utmanande nordvästan samlades rekordmånga söndagen den 23 augusti, dundergubbar, -gummor och -barn för att göra upp om de åtråvärda golfpriserna i samma klasser! Redan från första tee kunde konstateras att denna gren är som gjord för avståndstagande och att statsepidemiolog Tegnell skulle vara nöjd med hänsyn till den stora spridningen av bollarna. Förhoppningsvis samlades man igen på greenen men med iakttagande av anbefallda avstånd. Det bästa var att sätta långputtarna direkt!

I damklassen var Elisabeth Viggeborn den som slog rakast, längst och satte fler bollar än Johanna Bruce som var tätt efter. På samma sätt spelade Tobias Sundström (betydligt bättre än sin pappa Tomas!) något rakare än Erik Jonasson i juniorklassen. I herrklassen stod Christer Kylsberg och Oscar Axell i en enastående särklass med 45 poäng! Christer vann dock på bättre handicap (man undrar ju vad det kan vara för något om man nu knåpar i hop så många poäng?). Runner up bakom dessa giganter var Christer Hedlund.

Att notera är att vinnarna i herr och damklassen måtte ha sporrat varandra då de gick i samma boll.

Nytt för i år var att ett antal gubbar och juniorer startade sin framgångsrika golfkarriär med att pröva på på korthålsbanan. Här utsågs inga vinnare men samtliga erövrade de så viktiga närvaropoängen och vi hoppas på framtida golfpriser. Nedan syns tre hoppfulla spelare in spe och dessutom pappa och son Sivertsson som syns längre ner. Göran Svensk verkar kombinera spelet med bärplockning. 😂

När det gäller övriga foton tror jag att alla är lätt igenkända men man kan notera att Marcus Olovsson med nöd och näppe missade 5-ans green från utslaget på 6-an och att du ser hans försök att ta sig in på banan. Bollen med John Selander, Magnus Vestlund, Pontus Sandell och Johan Hellblom verkade göra ett tillfälligt avbrott för svampplockning söder om 8-ans fairway? På 12-ans tee verkar det som om gubbarna Eric Östlund, Marcus Olovsson, Christer Hedlund och Oscar Axell fortfarande hyser gott hopp om framgångar – och det hade de gott skäl att göra, alla fyra var topp sex!

Övriga som inte nämnts ovan men som deltog med full kraft var : Pelle Simonson, Pelle Nygren, Björn Löfgren, Fredrik Mörtberg (som sponsrade med peg!) Johan Hansson, Åke Myrberg, Fredrik Holmgren, Gunnar Karlsson och undertecknad.

//Björn Wibom

Bilder