Söndagen den 11/10 i Coronaåret 2020 blev det åter dags för DG-pingisen, bolltrollarnas högtidsstund. De vanligen så eminenta grenledarna Staffan Gedda, Gunnar Karlsson och Sven Simonsson med alltid lika hjälpsamma fruar Mia, Anneli och Lillian var i år av pandemiska skäl tyvärr tvungna att överlämna grenlederiet till den oerfarna och tidsoptimistiska duon Mattias Schindele och Göran Svensk. Föga förvånande var varken bord helt framställda eller mackor färdigbredda när de första spelarna gjorde entré. Men med samlade krafter kom såväl bord som nät på plats, mackor breddes och spelen kunde börja. 

Något äldre och övermodiga gubbar varav åtminstone två gamla mästare led av hybris och gjorde tidigt misstaget att anse att man på herrsidan skulle mötas man mot man i en klass oavsett ålder och andra eventuella handikapp. På damsidan gav det sig liksom självt eftersom endast den yttersta eliten var på plats och gick direkt till final, så låg det även till på pojksidan där bröderna Nils och Erik Hansson gick direkt till final. På flicksidan blev det dock ett getingbo med hela 5 deltagare. Det är tydligt att återväxten på damsidan är god.

På damsidan gick Anna-Karin Jejlid segrande ur finalstriden mot Åsa Karlberg Toresson. Anna-karin var efter segern förstås jublande glad, men menade ödmjukt att det viktigaste ju inte är att vinna utan att delta och ha kul. Det var något som hon tydligen fört vidare till sin dotter Edith som kämpade hårt i varje match utan att vinna. Hon hade dock det största leendet av alla tjejerna efter alla matcher var spelade. Vann tjejklassen gjorde Sara Bexelius efter att ha gått obesegrad genom turneringen. 

Pojkklassen vanns av Nils Hansson efter en jämn final.

Bland gubbarna var det något mer rafflande. Det framgick tidigt att en ung rookie skulle blanda sig i segerstriden. Johan Fryksborn visade tidigt var skåpet skulle stå genom att i sin första match i raka set slå tennisesset och tidigare mästare Johan Bexelius. Fryksborn samlade sedan segrar på hög tills han ställdes mot ännu en tidigare mästare. Mattias Schindele lyckades kämpa åt sig ett set, men fick även han till slut vika ner sig. Såväl Schindele som Bexelius var noga med att berätta för sekretariatet att den där Fryksborn alldeles säkert i sin ungdom aktivt hade ägnat sig åt pingis. Ung var han dessutom tydligen fortfarande. Mästarmötet Schindele – Bexelius var även det jämnt, men Schindele gick segrande ut striden och såg därmed ut att vara på väg mot en säker andraplats, men se då stod snart en storspelande Pelle Simonsson på andra sidan bordet. Pelle lyckades med tålamod, list och placeringssäkerhet sätta Schindele på plats.

När svetten runnit färdigt och dammet lagt sig fick vi ändå se ännu en ny mästare i den ädla sporten Ping-Pong. Johan Fryksborn gick obesegrad genom dagen och kommer därmed på ett eller annat sätt snart få hänga en gyllene racket om halsen. Med fördel av seger i inbördes möte dömdes Schindele som tvåa trots samma antal segrar som Bexelius.

Efter medaljceremonierna tackades de vikarierande grenledarna, men församlingen var eniga om att det ändå vore bäst om ordinarie grenledaruppställning mönstrade på nästa år. Att missa gurkorna på mackorna var oförlåtligt och att skylla på nedbrunnen fabrik när man bytt från äkta Polarbröd till något billigt substitut duger helt enkelt inte. 

Resultat

GubbarEgentlig klassVunna matcher
Johan FryksbornHY6
Mattias Schindele4
Johan Bexelius4
Pelle Simonsson3
Dennis FluurHY3
Johan HanssonHY1
Daniel AnundgårdHY0
GummorVunna matcher
Anna Karin JejlidDY1
Åsa Karlberg ThoressonDY
PojkarVunna matcher
Nils Hansson1
Erik Hansson
FlickorVunna matcher
Sara BexeliusIIII4
Wilma KarlbergIII3
Elicia AnundgårdII2
Emmy AnundgårdI1
Edith Jejlid

Bilder