Under ledning av den kunnige och engagerande Jonas Jordahl från Jämtlands Bryggeri i Pilgrimstad, genomförde DG den 15 april 2021 en på alla sätt uppskattad ölprovning. Här visade DG återigen prov på kreativitet och anpassningsförmåga då man i pandemins mörka tecken arrangerade och genomförde evenemanget digitalt, något som nämnde Jonas aldrig varit med om att hålla i tidigare.

 

Alla som deltog hade fått en inköpslista på såväl öl (fem sorter) som lämpligt tilltugg att förstärka smakerna med. Jonas styrde därefter intagen varvat med både information och kuriosa från ölets spännande värld. Allt detta från Björn Wiboms rikt utrustade “man cave”.

 

I sällskapets idrottsliga anda skedde såklart även tävling under kvällen i form av en frågesport. Frågorna visade sig vara mycket utslagsgivande och gav en god spridning i startfältet. Klart lysande och med bara ett poäng under max resultatet 6 poäng är årets segrarinna Caroline Anundgård med 5 p. Omedelbart därefter med 4,5p kom makarna Marie och Robert Pettersson. De tävlande har visat stor kunskap inte bara om öl och bryggerier i Jämtland Härjedalen, utan även i perception och överslagsräkning.

Vi tackar Björn W, Calle R, och Christer H för ett lysande arrangemang!

Resultat

Namn Poäng
Caroline Anundgård 5
Marie & Robert Pettersson 4,5
Magnus Vestlund 4
Daniel Anundgård 4
Staffan Gedda 3,5
Gunnel Hedlund 3
Thomas & Eva Boström 3
Jerker & Titti Bexelius 3
Lars och Catrin Holgén 3
Christian Henriksson 3
Per Leijon 2,5
Olof Salmonsson 2
Ellinor, Emmy & Pontus Sandell 2
Frida & Ludde Edgren 2
Andreas & Anna-Karin Victor 2
Mattias Schindele 1,5
Jan-Erik Lundmark 1
Göran Svensk 1
Madeleina Hellgren Selin & Peter Hellgren 1
Ulf Ryding 0,5