Ordförande Wiboms tal till festdeltagarna

Kära idrotts- och festkamrater!

Ytterligare ett idrottsår år är till ända och frågan är hur man skall beskriva det? Jag säger som baron de Coubertin: Det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga, och helst med hela familjen! Där har vi en del att lära, vissa grenar skulle med fördel kunna ta emot fler tävlande.

Som tur är finns det ett sammanhållande gäng som alltid ställer upp: Grenledarna som ordnar alla våra aktiviteter på bästa sätt. Inte minst genom att förse vår hemsida med intressanta bilder och texter. Stort tack till grenledarna med medhjälpare samt nätspindeln Thomas Boström. Ej att förglömma sekreteraren som på det mest pedagogiska sätt kallar till alla aktiviteterna samt i år också har överträffat sig själv genom att på ett fullkomligt obeskrivligt sätt beskrivit vägen till orienteringslöpningen.  Vi hade säkert varit fler som deltagit om inte några som noggrant följde anvisningarna förirrat sig redan på vägen till start.

Styrelsen i övrigt har som vanligt agerat efter mottot: Synas utan att verka! I år har vi synts mer än vanligt då Föreningen Gamla Östersund (90 år i år) i sin årsskrift uppmärksammat DG. Och detta efter våra 91 år!

Utanför klubbens aktiviteter är det i år igen ett år fyllt av allehanda tråkigheter och glädjeämnen. Jag behöver inte räkna upp alla krig, tyfoner, översvämningar, torka, valutakriser och annat elände. Eller ekonomiskt kaos inom det offentliga med bråkande landstingsmän, övervinster i vård, skola och omsorg, idrottsliga tillkortakommanden, arenabråk och upphandlingsfusk för att vi alla skall förstå vad det handlar om.  Men jag säger som Kjell Höglund: Man vänjer sig. Vilken tur att vi har DG att fly till när det blir som allra eländigast och att vi kan minnas alla stunder i god kamratlig samvaro.

Som vanligt så här års har jag tittat på de saker som engagerat oss mest. Förra året handlade det om myndigheters festande på skattepengar och året innan Juholts trixande och därmed frågan om förmånsvärdet av en duktig dundergumma. Och av alla skandaler är den som väckt mest uppmärksamhet i år och som gjort att man på kvällstidningslöpsedlarna till och med använt ord som skandal, avgå, lögner och allehanda negativa tillmälen. Det handlar naturligtvis om upprättande av olika register och speciellt det av Malmöpolisen upprättade romska släktträdet. Hur det hela kommer att sluta, och om det är rätt eller olämpligt att peka ut olika grupper i dataregister är väl inte riktigt avgjort än men det mesta pekar väl på att någon måste avgå.

Som ett brev på, det som förut kallades, posten har det kommit frågor till styrelsen på vilket sätt Gubbar och Dundergummor finns registrerade. Styrelsen har, efter mycket sökande i dammiga arkiv, kommit fram till att visst finns det ett register! TAG FRAM! Upprättat med ordförande och styrelse som trädets stam och med GRENLEDARE (sic!) och gubbar, gummor och dunderbarn som GRENVERK!  Fakta, som om gubben och gumman är gift/sambo/eller haft annat förhållande framgår inte. Barn inom eller utom äktenskap särskiljs inte MEN KAN JU UTGÖRA GRUND FÖR FRAMTIDA FORSKNING. Resultatlistor finner man på hemsidan, där det också finns, mer eller mindre välliknande foton. Det är klart att man därav kan sluta sig till vilka som inte deltagit men det är ju upp till den enskilde. Över huvud taget är det upp till gubben att själv avgöra vilka som skall delta i aktiviteterna. T ex fann jag att i resultatlistan för årets längdåkning en dundergumma låtit en syster (ej dundergumma) med liknande namn hasa de fem kilometrarna. Pris kommer inte på fråga.

Och apropå våra Dundergummor!:  Som jag brukar säga att ni är:

Käcka, söta, muntra, ljuva, nytra, pigga, fräscha, mjuka, rara, trevliga, friska, lekfulla, charmiga, skälmska och chosefria, soliga, älskliga och levnadsglada, naturliga, flickaktiga, förtjusande, bedårande, oemotståndliga, glittrande, kvittrande, smittande, sprittande.

Skål för våra dundergummor!

 

Comments are closed.