Ordförande Wiboms tal vid DG:s årsfest 2017

 

Kära sällskaps- och idrottskamrater.

Sällskapet närmar sig nu 100 år med stormsteg! Det är bara fem år kvar! Dvs vi firar 95 i år! Bara det vore värt ett jubileum. Skål för DG!

Ett idrottsår är till ända. Visserligen innehöll det både fotboll i Östersund och i Europa, plus ett antal andra sk storevenemang, men för en riktig Dundergubbe och Dundergumma är ändå den kamratliga samvaron i det rikhaltiga smörgåsbord som utgör DG´s kärnverksamhet som är höjdpunkterna. Dessutom sker ju det helt dopingfritt och utan osund konkurrens och förgörande bakdanteri! Ni kommer strax att få era välförtjänta belöningar.

Till allas vår lycka finns alltid ett sammanhållande kitt: Grenledarna med familjer och medhjälpare som alltid ställer upp och ordnar alla våra aktiviteter på bästa sätt. För att sedan förse vår hemsida med intressanta bilder och texter. Stort tack till grenledarna med medhjälpare.

Styrelsen har som vanligt och som väntat agerat idogt och ser med tillförsikt fram emot årsmötet som avhålls den 29 nov (ställ upp!). Det verkar som om valberedningen får ett lite knepigare arbete än man haft under senare år! (mer om detta senare)

Utanför klubbens aktiviteter är det som vanligt ett år fyllt av tråkigheter men även glädjeämnen. Transportstyrelsens och Polisens säkerhetsfiasko, paradispappren, de allmänt så efterfrågade expresscykelvägarna som kanske kommer att bli klara vilket år som helst samt allas vårt nordiska signum, Luthers teser 500 år! Och vi som håller på att skriva om våra stadgar efter bara 100 år! Men roligast av allt är att Johnny Bode har fått den renässans han så väl är värd.

För de som har samlat på mina tal senaste åren vet att de har präglats av viktiga frågor om förmånsvärde för duktig dundergumma, avdragsmöjligheter för DG-fest, medlemsregisterinnehåll, DG-damm i yttersta rymden, cancer i riskakor och huruvida rätt vinnare vann. Naturligtvis har styrelsen hanterat alla frågor på det bästa av sätt och kommit med oomkullrunkliga svar. Apropå Johnny Bode så har vi inga lik i garderoben.

Det som i år engagerat oss överlägset mest (i konkurrens med the Donald) är #metoo och de svallvågor som utlösts av Harvey Weinsteins affärer. Och dom verkar inte lägga sig. Här vill jag säga att jag är medveten om att när man tar upp frågor av den typen är man ute på knappt nattstånden is, men så vitt jag vet har ingen fråga inkommit till styrelsen som tvingat oss att gå ut på nätet och hänga ut någon DunderGubbe – fattas bara! Nej! Hela idén med DG är att alla skall kunna umgås på ett sätt som alla, gummor, gubbar och barn uppskattar.

Många kända stackare har hängts ut men den smartaste motelden avlossades nog av Kevin Spacey som när han anklagades för något övergrepp raskt kom ut ur garderoben som gay!

Såg förresten att Pernilla Wahlgren kallar sin show KGT! Kort, glad och tacksam! Skulle inte vi kunna använda det för kvällen? KGT: Kul, glatt och trevligt?

Utan att det finns någon direkt koppling till vad jag nyss sagt, vill jag härmed meddela att jag tar en timell. Nej, ops! Time out ska det vara! Eller rättare sagt jag avgår – som ordförande. Jag vill därför passa på att tacka alla er, inte minst gummorna, för alla uppmuntrande tillrop, glada stunder i fest och terräng och hoppas att vi träffas många gånger än. Birgitta kommer naturligtvis att sakna sin kramarroll men kan nu koncentrera på att ta emot priser.

Med hänsyn till ämnets känsliga natur kommer jag inte att dra någon historia av traditionell art, utan berätta om den kärva jämtländska kvinnan, Birgitta (med enorm plaststövel efter operation) är ju från Strömsund, så jag vet:
Tre unga blivande Dunder Gubbar bröder gifte sig ungefär samtidigt. Den första gifte sig med en skånska och sa till henne:
– När jag kommer hem från jobbet ska huset vara städat och klart.
Första dagen såg han inte någonting, men andra dagen var huset städat och fint.

Andre killen gifte sig med en stockholmska och sa till henne:
– När jag kommer hem ska huset vara städat och tvätten fixad.
Första dagen såg han inte någonting och inte den andra dagen heller, men den tredje dagen var allt klart och fint.

Tredje killen gifte sig med en jämtska och han sa till henne:
– När jag kommer hem ska huset vara städat, tvätten fixad och maten stå på bordet.
Första dagen såg han inte någonting, och inte andra eller tredje dagen heller, men på fjärde dagen kunde han se lite grann på vänster öga och röra högerhanden så pass mycket att han kunde göra sig en macka.

 

Comments are closed.