Ordförande Wiboms tal, Gasquen 2011-01-21

Vatten är ett farligt gift, och det omger Frösö stift. Högt ärade hedersmedlemmar och ordförande emeriti, ni främste bland jämlikar, ärade dundergubbar och övriga, dvs recipiender, ni oprövade varelser från civilisationens yttersta våtmarker Nu är vi här igen och det känns skönt att den långa kylan och nykterheten äntligen har släppt sitt förlamande grepp.

Alkohol har förresten fått en helt oväntad renässans i och med att influensan gjorde att förra årets verkliga storsäljare var handtvättsalkohol och senare blev vårt vatten otjänligt som dryck. Hurra för doktor Schiller som pest i vattnet spiller. Vad skall man då dricka? Jag är övertygad om att vår DG-medlem (tyvärr ej närvarande) och tillika översmittskyddsansvarige Widerström skulle vara helt tillfreds med tingens ordning här i lokalen. Inte en cryptosporid i sikte.

Däremot: Vänligen beakta våra föredömen – hedersmedlemmarna Vi välkomnar också duktige DG Sven Kylsberg, 91.

Vi är som vanligt, så här års, i början av ett nytt år. Till årets första månad, för 89:e gången i rad har januari utsetts efter ett sedvanligt och enhälligt beslut i DG-styrelsen. Imponerande, sällskapets traditioner består. Synas utan att verka Tack Sven CN och Gunnar K efter 11 resp 18 år i styrelsen.

Styrelsen fortsätter att utveckla sällskapet – vi tänker stort och något större än stort får man ju leta efter. Satsningar har som vanligt gjorts på IT-sidan, ännu nyare hemsida och som exempel kan nämnas att gubbarna inom en ganska snar framtid kan köpa slips direkt från burken. Säkerheten lär vara något högre än en vinterresa med SJ. Vi har också satsat på att tänka positivt och den satsningen har verkligen inte varit negativ, styrelsen hade ett veckoseminarium på turistort i skuggan av Eyjafjallajökul och kom förmodligen fram till flera epokgörande resultat: Det som är bra, är att det alltid kan bli värre. Eller som man säger: Illa var det värre, men nu är det förr. Men nu vänder vi blad och glömmer alla trevliga kaffeflickor. Eftersom det inte längre finns något hopp, kommer nästa styrelsemöte genomföras i Garmisch-Partenkirchen.

Vi är en utpräglad idrottsklubb och då gäller att vid fortsatt tävlande måste allt utom ett totalt misslyckande ses som en enorm framgång Och så ekonomin – styrelsen tar bestämt på sig en del av årets framgång, även på det nationella planet och lovar att noggrant att anamma regeringens fortsatta jobbskatteavdrag för att på det sättet indexreglera DG´s medlemsavgifter.

Recipiender: Ni ställs snart inför ceremonimästaren och talröret Fredrik Mörtberg och en allsmäktig jury under Bosse Victor som borde skrämma även den mest orädde. Tänk på hur 33 chilenska gruvarbetare kände sig när man insåg att raset skett. Men det finns alltid en räddning. Dundergubbar: Ni ser många recipiender ikväll, men betänk: Enfald blir inte bättre av att mångfaldigas Intelligens behöver man inte ha mycket av själv för att man skall sakna den hos andra. Men som BP styrelseordförande sa: vi tänker på dom små människorna. Jag vill härmed absolut inte påstå att recipienderna är ointelligenta, dom kanske bara har otur när dom tänker.

Ha en trevlig kväll mina herrar!

Comments are closed.