Fältsport

Fältsporten – en tävling som kräver allroundbegåvning. Skytte, tipsrunda, avståndsbedömning samt en hemlig gren. Några kämpar med skyttet. Andra våndas över avstånden, ytterligare andra har svart att nå de riktigt höga intellektuella höjderna som krävs för att klara frågerundan. Ja – det är inte utan att man bland segrarna ofta ser just styrelsens medlemmar.

Vi brukar hålla till vid Kyrkås Gamla kyrka. Just därför vet vi aldrig om vi kommer att vara där nästa år också, men vi brukar vara där. Tidigt på vårarna ser man medlemmar där som stegar avstånd från ladors hörn till olika delar av kyrkan. De klänger i klockstapeln för att räkna antalet spik. De kryper efter muren och räknar stenar. Man lever efter mottot den är väl förberedd som är väl förberedd. Allt detta för att få sitt namn ingraverade på Rune Dahls vandringspris.

Grenledarna Bo Friberg, Pelle Rumert, Ulf Ryding och Mikael Bäckström, understödda av sina dundergummor, älskar att lura in oss i omöjliga situationer. Ingen glömmer den subtila psykningen att på huvudet ha en avhornad vikingahjälm i plast. Med den mössan är man bara tävlingsnerver. Inte undra på att de flesta inte vann 1996.

Oavsett hur det går – trevligt har man. Bullar och kaffe får man på en av de vackraste platser man kan hitta runt Östersund, oavsett vart man förlägger tävlingen. Det är en stor och entusiastisk deltagarskara som samlas där för att känna på den första riktiga vårdagen. En tävling för alla som vill ha kul och för en som kommer att vinna. Fältsporten är en tävling för Dig.

Välkommen!

Comments are closed.