Skidlöpning

Vackra vardagar skapas när inbjudan till DG-Iängdskidan skrivs. Ty sådan kraft har en dylik inbjudan att vädret blir vackert. Gudarna gynnar DG. Det är alltså inte utan orsak att andra arrangörer försöker snoka rätt på vårt tävlingsdatum för att solen ska skina även över dem.

Soldyrkare som älskar lagom strapats kollar alltså in detta datum. Tävlingen är som gjord för lat, lagom, ivrig eller yngst, yngre, ung och fullväxt. Spår för alla. Lika mycket uppför som utför. Se Wasaloppsåkare få en sista duvning före sitt motionsåk i Dalarna. Se de allra yngsta gå runt spåret i spagat. Se de äldsta ropa ur spar åt inflyttade Smögenpojkar i sina bästa år. Se infödda jämtar med god kondition få hjärtmassage av sin fru.

En tävling med så mycken dramatik går inte av för hackor. Tvärt om! Det krävs en liten hacka för att få vara med. Den går till priser för barnen och godispåsar. Alla barn får pris, och det godis som blir över delas av de vuxna, som har krafter kvar att slå sig fram till barnens prisbord.

Platsen varierar men det är alltid mycket bra spår, på miljösnö i återanvänd miljönatur. Om Du vill skapa minnen, för Dig och Din familj, då ska Du åka DG-längdskidan.

Välkommen!

Comments are closed.