Tennis

Tre grupper. A, B och C. Tio spelare i varje grupp. Måndagskvällar mellan 19 till 21 har DG två timmar reserverade för DG-tennis. Inom varje grupp möter alla alla.

Är Du med? Skatta Dig Lycklig. Är Du inte med? Anmäl dig här. Har du tur kanske du får spela redan denna säsong. Har Du dessutom ett litet CV, d.v.s. gamla tennismeriter så kanske Du slipper grupp C. Vi som spelar där har svårt med servuppkastningen.

Grupp B är mer en mötesplats för äldre på väg ner och för yngre på väg upp. Grupp A är de som kan spela bra tennis. De får inte spela med oss andra. Mycket bra spelare får i alla fall börja i grupp B och sedan avancera. Vi håller till i gamla Tennishallen, där ljudet av bollstudsen är som det ska vara. Paraboleffekten av takets form ger också en genuin och alldeles egen DG-tennis-känsla.

Förr hade vi en utslagsturnering med ett handicapsystem. Tyvärr. det fungerade inte i och med att åttiotalet med sammanträden och arbete på fritid bröt in. Alltför många timmar blev outnyttjade. Vi har därför ett spelschema som varje spelande får utsänt där hans timmar och vem han ska möta finns markerade. Walk Over p.g.a. arbete, sjukdom eller barnpassning ger alltså den Over-Walkade en seger.

Det sägs att en styrelsemedlem, ett år vann Grupp C på enbart en förlorad match och Walk Over – En prestation unik i sitt slag. Det gäller, att inte vara den som ringer först och ger WO.

Comments are closed.