Hur blir man medlem?

Man blir medlem i Sällskapet Dundergubbarna genom att en befintlig medlem föreslår en ny till inval. Förslaget kan mejlas till ordf:

ordforande@dundergubbarna.com

Vi behöver hans namn, yrke, ålder, civilstånd, antal barn, deras ålder samt om de är rimligt sportintresserade. Berätta också om ni umgås privat. Vi ser gärna att vi får grupper av vänner som aktiverar varandra till att delta i tävlingar och aktiviteter.

Men innan du skickar oss ditt förslag…
I och med att du föreslår en ny person till inval tar du också på dig ett ansvar som fadder. Under det första året ska faddern ta med sig den nyinvalde på de olika evenemang Dundergubbarna arrangerar. Det kan annars kännas väldigt motigt att som ny komma till ett evenemang och inte känna en enda person.

Tänk på att inte vidtala den person du vill föreslå innan han är invald. Föreningen kan inte ta in fler än tio nya medlemmar per år. Om den person du föreslagit inte kommer med, och du redan lovat honom ett medlemskap, är det väldigt kränkande för denne att få höra att ”det blev inget”. Låt hellre hans medlemskap bli en glad överraskning!

Alltså – vänta med att tala med den du vill ha med i föreningen tills efter att hans inval är klart. Om han då tackar nej är det Sällskapet som blivit ratat. Det klarar vi. Vår självkänsla är enorm.

Varför Dundergubbe?

I Östersund liksom i andra svenska småstäder finns färdiga nätverk. Familjer som umgås och trivs ihop. Som nyinflyttad kan det ta lång tid att komma in i staden. Sällskapet Dundergubbarna består dels av gamla Östersundare, dels av nyinflyttade. Som sammanhållande tema har vi: Familj, sport, fest!

Ju mer aktiv man är och deltar i de olika arrangemangen, desto snabbare kommer man in i Östersund och blir ”en gammal Östersundare”. Du behöver inte vara en värsting i sport, vi som är äldre är snarare tacksamma om du inte plågar oss för hårt.

Ta med familjen, utom på pokern och årsfesten, och ha kul! Om du skulle råka vinna, låt inte det bli hela grejen. Grejen är att lära känna andra i stan. Dundergubbarna blir så kul och så bra som du gör det!

Comments are closed.